torsdag, 27 februar 2020 20:27

Beboermøte 27.02.20 Oppsummert Spesial

Skrevet av

Torsdag 27.02.20 møtte det beboere opp til beboermøte om parkeringssituasjonen i borettslaget. Det var et godt og nyttig møte. Dette er en oppsummering av det som kom frem.

Det var ganske mange stemmer for at garasjene skal brukes til bil og ikke som bod. Samt at de som har garasjer å ikke bruker dem, må enten si fra seg garasjeplassen eller  begynne å bruke garasjen til kjøretøy.

Det er også ønskelig at pengene som betales i leie til garasjene øremerkes og settes på egen konto for kun garasjer.

De fleste var enige om at hvis flere tok i bruk garasjene, så ville mange parkeringsplasser bli frigjort. Spesielt ved langblokken.

Store biler er ønskelig at de parkerer i enden av langblokken og ikke opptar plass ved inngangene.

Man ønsker å vente med ekstern regulering som å bruke en aktør som Europark og heller snakke til naboer og gjester som ikke velger å følge reglene.

Resverte parkeringsplasser til hver beboer med bil er foreslått og vurderes.

Det var enighet om at det er et behov for å utvide parkeringsplassene ved trehusene og da mulig mellom 29 og 31. Man vil forsøke å ta dette på dugnad. Det samme når det kommer til oppmerking av parkeringsplasser.

Når det kommer til EL-bil lading er det ikke noe mulighet for det i dag. Og all lading på borettslagets eiendom er ulovlig, da anlegget ikke er dimensjonert for denne type bruk. Dette er fastslått av bl.a. EL-tilsynet.

Men styret har hentet inn tilbud på hva det vil koste å sette opp 10 ladepunkter som går på deling, det er ikke budsjetter for det i år. Men det anses som en invistering borettslaget kan tjene inn igjen, da man legger et påslag på strømmen som brukes. Løsningen som er blitt sett på, er hvor hver enkelt som lader, har egen brikke for lading, som gjør at man betaler for det man forbruker. Når bilen er ladet ferdig, så vil man få varsel på SMS og velger man å fortsette å stå på plassen utover den tid, vil det påløpe gebyrer. Alt dette håndteres av leverandør av tjenesten med både fakturering og inntjening til borettslaget.

Beskjed til styret fra beboermøtet er da at man tar opp følgende ting til generalforsamlingen:

  • Oppsigelse av eksisterende leieavtaler på garasjene og innføre leiekontrakter som ikke tillater at man bruker garasjen til ren bod og at de som bruker garasjen er forpliktet til å bruke den til oppbevaring av kjøretøy og at man ikke bruker parkeringsplassene utenfor. Altså at man ikke får tildelt en resevert parkeringsplass når man har en garasje. Eller så må man si fra seg garasjen, slik at noen andre kan overta denne.
  • Forelegge forespørsel om omdisponering av deler av gressplenen mellom 29 og 31 til å bli parkeringsplasser. Dette krever 2/3 flertall.
  • Etablere reserverte parkeringsplasser til beboere og dedikerte gjesteplasser. Samt tillate store biler kun der parkerigsplassen er dimensjonert for det i første omgang enden av langblokken.

Videre skal styret gjøre følgende:

  • Ta kontakt med Kingsrød transport og Gilde for å be dem slutte å kjøre på Ludvig Enges vei mot og opp fra glomma pga veien ikke er dimensjonert for denne type trafikk, samt at de i trehusene merker at det rister når tunge kjøretøy kjører forbi.
  • Styret skal fortsette å holde dialog med Amfi Borg kjøpesenter for å få stengt parkeringsplassen om nettene, slik at man forhindrer råkjøringen og burningen på deres eiendom. Hvis ikke det gjøres noe fra Amfi Borg sin side vil borettslaget ta saken videre. Borettslaget tar tak i dette høsten 2020, hvis det ikke er gjort noe innen da.
  • Under dugnad skal man markere og skilte parkeringsplassene bedre, samt eventuelt utvide parkeringsplassene mellom 29 og 31 for å øke kapasiteten der. Men dette er avhengig av GF vedtak.
  • Be Sobbl øremerke og sette pengene som kommer inn fra leie av garasjene til egen konto og utgifter tilknyttet garasjen trekkes fra den samme kontoen, slik at man til enhver tid vet hvor mye penger man har tilgjengelig. Og budsjettere deretter for garasjene.

 

 

 

Lest 982 ganger Sist redigert torsdag, 27 februar 2020 21:28

Hva skjer når?

Ingen hendelser
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler også kjent som cookies. De brukes til å huske dine valg, måle trafikk og for at enkelte funksjoner skal fungere. For å fortsette å bruke nettsiden, forutsettes det at du samtykker til dette.