onsdag, 17 februar 2021 14:14

Varsel om opprydding og brudd på ordensregler Spesial

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(7 Stemmer)

Styret foretok søndag 24.01.21 en HMS runde i borettslaget og i den forbindelse ble det oppdaget mange brudd på både borettslagsloven rundt fellesarealer, samt ordensregler og brannsikkerhet.

Fordelingen av bodene er ikke rettferdig delt i oppgangene, hvor enkelte beboere har både tatt seg til rette på andres boder og i borettslagets fellesarealer. Blant annet ble det funnet at en av de gamle søppelsjakten ble brukt som bod og at et rom i bomberommet var avlåst og ombygd som egen bod.

 

Videre ble det funnet også en del bildekk og bilbatteri, samt papp og annet søppel. Slikt er ikke lov å oppbevare i fellesareal og brannfarlig materiale som bl.a. bilbatteri er ikke lov å oppbevare i bebodd bygg i det hele tatt. 

 

Mange av kjellerne hadde også en del søppel og mange hadde også umerkede ting, samt overskredet det maksimale antallet ting som kan oppbevares i fellesarealet i kjelleren i henhold til ordensreglene. Det står i ordensreglene at slikt skal merkes med fullt navn og ikke overskride 5 gjenstander. Dette er det mangel på, det vil si at dette kommer styret til å kaste uten ytterligere varsel, da man ikke vet hvem som eier dette. En post-it lapp med “La stå” er ikke et unntak for å bryte ordensreglene.

 

Det ble også oppdaget brudd på brannsikkerheten, bl.a. varmeovner som sto nede i en kjeller for å tørke klær, varmeovnene sto på et teppebelagt gulv og utgjorde et svært stor brannrisiko. Dette ble håndtert omgående.

 

Beboere i Nedre Alvim Borettslag varsles nå om at det vil bli opprydding i fellesarealene og i henhold til ordensreglene, hvor man kan knytte tingene til beboer, vil den enkelte beboer få regningen for oppryddingen.

 

En gjennomgang av boder og omfordeling vil skje også i henhold til likhetsprinsippet. Det skal ikke være slik at man kan ta til seg boder og bygge inn fellesarealer uten samtykke fra de som har rettmessig tilgang til bodene eller generalforsamlingen.

 

Samtlige beboere som vet at de har søppel og annet som er i strid med ordensreglene bes om å rydde innen 01.03.21 for å unngå å bli belastet for oppryddingen. Fellesarealer som er okkupert og låst vil bli brutt opp og låser vil bli klippet. Da dette er rett og slett borettslagets felles eiendom. Bodene vil bli fordelt og merket med andelsnummer.

 

Alt av bilutstyr herunder bildekk, m.m. skal ikke oppbevares i fellesareal. Det som fortsatt ligger i fellesarealet etter 01.03.21 vil bli kastet uten noe nærmere forvarsel. Ved etterlysning av dette utstyret etter 01.03.21 risikerer man å bli belastet for arbeidet med å fjerne denne type utstyr.

 

Selv om det ble oppdaget mange brudd i de fleste bygg vil vi gi ros til to oppganger som skilte seg svært positivt ut og hvor det ikke ble oppdaget noen brudd. Men var faktisk eksemplariske. Dette var oppgangene 25 A og 25 B. Ikke langt unna var også 27 A og 27 B, selv om det ble oppdaget noe brudd på urettferdig bodareal, m.m. 

 

Mvh- Styret - Nedre Alvim Borettslag

Lest 790 ganger
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler også kjent som cookies. De brukes til å huske dine valg, måle trafikk og for at enkelte funksjoner skal fungere. For å fortsette å bruke nettsiden, forutsettes det at du samtykker til dette.